>> Menu

Leen en lease jij ook te weinig?

Sommige mkb-bedrijven doorbreken schijnbaar moeiteloos groeibarrières. De omzet plust, het aantal medewerkers stijgt, ze breiden hun pand uit of openen nieuwe locaties. Hoe doen ze dat toch, vraag je je misschien af. Ik vertel je één van de geheimen van zulke snelle groeiers.

Als accountant van ambitieuze mkb-ondernemers kijken en denken we achter de schermen mee bij deze bedrijven die groeibarrières slechten. De financiering is daarbij altijd een belangrijk aandachtspunt. In deze regio hebben veel ondernemers een voorliefde om te kopen. Of het nu gaat om een bedrijfspand, een nieuwe machine of voertuig; je spaart eerst en geeft dan pas uit.

Beperk je groeiruimte niet

Dat is privé een uitstekende gedachtegang, maar zakelijk is het vaak niet verstandig om grote investeringen uit eigen middelen of via je rekening-courantkrediet te doen. Dat gaat namelijk ten koste van je werkkapitaal en juist dat heb je in de groeifase hard nodig. Daarmee kun je namelijk extra medewerkers aannemen, of die grote opdracht waarbij je veel materiaal moet voorfinancieren.

Optimaliseren van financieringen

Bij Vacura zitten we regelmatig met nieuwe klanten om tafel om te kijken naar het optimaliseren van hun financieringen. Gelukkig zijn er tegenwoordig volop mogelijkheden: van private herfinanciering tot lease en van factoring tot kredietuitbreiding. Vaak is er meer mogelijk dan je denkt!

Slimmere keuzes met een meerjarenplan

Het liefst helpen we ambitieuze mkb-ondernemers echter proactief. Daarom stellen we samen met al onze klanten een meerjarenplan op, dat inzichtelijk is via een online dashboard. Door samen vooruit te denken over dromen en ambities, kun je slimmere financieringsafwegingen maken.

Doorbreek ook groeiplafonds

Merk jij als mkb’er dat je tegen een groeiplafond zit? Of kabbelt je business al jarenlang een beetje op en neer? Bij Vacura helpen we kleine en middelgrote bedrijven om door dat plafond te breken en om (beheerst) te groeien. Dat doen we tegen een voorspelbare, vaste prijs per maand waarin naast de financiële administratie, aangiftes en jaarcijfers ook strategie-advies en business coaching is inbegrepen. Ik spar graag een keer met je over jouw groeiambities.

Evert van Asselt is acccountant/adviseur en eigenaar van Vacura in Barneveld. Vacura is de ondernemende accountant en adviseur voor ambitieuze mkb-bedrijven.

Column gepubliceerd in Business in Barneveld – april 2023

Wij helpen u graag verder

Wilt u samen met ons sparren? Of meer weten over onze accountancy pakketten en aanvullende diensten? Kom gerust eens langs voor een vrijblijvend en gratis gesprek onder het genot van een kopje koffie.

Evert van Asselt

AA

Recente nieuwsberichten