>> Menu

De Lunterse Boer

“Vacura doet alle financiële zaken, zodat wij daar geen omkijken naar hebben. Het is in vertrouwde handen.”

Ko en Corine Bostelaar namen hotel-restaurant De Lunterse Boer eind vorig jaar over, inclusief personeel en menukaart. Ko heeft een horecaopleiding achter de rug, Corine is voormalig secretaresse en rijschoolinstructrice. Gasten goed verzorgen en verrassen zit in de genen van Ko, hij komt uit een echte horeca-familie. Ko runde hiervoor samen met een compagnon een restaurant in Elspeet. Hij koos ervoor om met zijn vrouw zich samen te richten op het hotel-en-restaurantwezen. Ze zijn blij met hun aankoop en zien het als unieke kans. De kracht van de onderneming is de fraaie ligging midden in de bossen. Voor de zakelijke markt is het een interessante locatie. Er kan meerdere dagen vergaderd worden inclusief overnachting en in pauzes kunnen gasten genieten van de natuur.

“Toen we gingen starten vroegen we ons af of het haalbaar was en hadden we een goede accountant nodig. Een andere ondernemer en onze aankoopadviseur tipten ons beide over Vacura. We zijn met meerdere accountants het gesprek aangegaan maar hadden bij Evert van Asselt van Vacura het beste gevoel.” Ko heeft nog geen moment spijt gehad van deze keuze. “Vacura heeft een belangrijke rol gespeeld in het hele aankoop proces. Evert zit er gelijk bovenop en regelt het meteen. Het zijn hele korte lijnen met Vacura en snelle reacties. En Evert is eerlijk, zegt ook als dingen niet kunnen. Dat maakt het heel prettig. Ook de samenwerking met de assistent-accountant verloopt heel goed.”

“We zijn vol goede moed begonnen met mooie plannen en prognoses. De eerste 4 maanden kwamen die ook goed uit en hebben we boven verwachting gepresteerd. De vooruitzichten zagen er goed uit tot de coronacrisis kwam. Toen moesten we over dingen nadenken waar je liever niet over wilt nadenken.” De vorige eigenaar van De Lunterse Boer had het pand grondig opgeknapt en daarom stapten ze op een rijdende trein. Met de aanvullende financiële steun van de overheid kon het bedrijf zich tot nu toe redden in coronatijd. Vacura heeft zich daarvoor ingezet en dat is gelukt. Ko verwacht dat hij door het wegvallen van omzet zijn bedrijf zal moeten herstructureren. Vacura is ook hierin zijn sparringpartner.

Ook kijkt Vacura naar privézaken. “Omdat wij de onderneming aan het einde van het jaar overnamen hadden we maar voor een paar maanden werk. Evert heeft toen toeslagen aangevraagd waar we recht op bleken te hebben. Vacura doet alle financiële zaken, zodat wij daar geen omkijken naar hebben. Het is in vertrouwde handen. Onze passie is horeca, niet boekhouding.”

Ko is positief over de toekomst. Hij kijkt liever naar wat wel kan en laat zich niet leiden door wat niet kan. “We hebben hele goede medewerkers, die achter ons staan. En een goede accountant, een financiële partner die scherp mee blijft kijken.”

Wij helpen u graag verder

Wilt u samen met ons sparren? Of meer weten over onze accountancy pakketten en aanvullende diensten? Kom gerust eens langs voor een vrijblijvend en gratis gesprek onder het genot van een kopje koffie.

Evert van Asselt

AA

Recente nieuwsberichten