>> Menu

Vacura haalt mkb-fiscalist in huis

Vacura Accountants & Adviseurs uit Barneveld heeft haar team per februari versterkt met een ervaren belastingadviseur. Die gaat groeiende mkb-bedrijven helpen om fiscale kansen te verzilveren.

“Je kunt dan bijvoorbeeld denken aan het verbreken van fiscale eenheden, waardoor een groter deel van je winst valt in het lage tarief van de vennootschapsbelasting. Dat kan tienduizenden euro’s schelen met de nieuwe belastingmaatregelen in 2023”, zegt Evert van Asselt, directeur van Vacura.

Meerjarenplan voor mkb’ers
Vacura richt zich op ambitieuze mkb-bedrijven tot circa 50 medewerkers. Het accountantskantoor helpt deze bedrijven om (beheerst) door te groeien aan de hand van een meerjarenplan en online dashboard. Bedrijven betalen daarvoor een vast bedrag per maand. Daarin zijn naast de financiële administratie, aangiftes en jaarcijfers ook strategie-advies en business coaching inbegrepen.

Wel de know-how, geen nummer
Van Asselt: “We zien dat deze mkb-bedrijven zoeken naar meer know-how en advies dan een administratiekantoor kan bieden, maar geen nummer willen worden bij een groot kantoor en een sparringpartner zoeken die zelf ook ondernemend is ingesteld. Met Vacura bieden we het beste van twee werelden en hebben we nu ook een specialist in eigen huis voor specifieke fiscale vraagstukken van mkb-ondernemers.”

Van rechtsvorm tot management fee
Het gaat om Jarco Hordijk. Hordijk werkt al bijna 25 jaar in de accountancy en is als registerbelastingadviseur gespecialiseerd in fiscaal advies aan mkb-ondernemers. Dan kun je bijvoorbeeld denken aan advies over het juiste moment om te switchen van een vof naar bv, het introduceren van werknemersparticipaties en vragen over hoe je management fees of investeringen in vastgoed fiscaal optimaliseert. 

Bron: Business in Barneveld

Wij helpen u graag verder

Wilt u samen met ons sparren? Of meer weten over onze accountancy pakketten en aanvullende diensten? Kom gerust eens langs voor een vrijblijvend en gratis gesprek onder het genot van een kopje koffie.

Evert van Asselt

AA

Recente nieuwsberichten